dum., 01 mar. | Karuna Studio

Tea Ceremony & Yin Yoga

De Martisor vom intinde saltelele de yoga pentru 60 de minute, timp in care veti fi g sa luati parte la Ceremonia Ceaiului autentica, asa cum este utilizata de calugarii budisti pentru pregatirea si calmarea mintii de mai bine de 3000 de ani, acompaniata de o clasa de Yin Yoga traditionala.
Registration is Closed
Tea Ceremony & Yin Yoga

Ora și locul

01 mar. 2020, 11:00 – 21:05
Karuna Studio, Strada Hagi Moscu Maria Nr. 5, București 011153, Romania

Despre eveniment

Vom intinde saltelele de yoga pentru 60 de minute, timp in care veti fi ghidati prin respiratie, asane si focus asupra corpului fizic si al celui subtil. Pregatindu-ne astfel pentru a petrece in liniste si in claritate pret de inca 90 de minute bucuria de a fi si de a bea un ceai de calitatea superioara adus din Taiwan, de simplitatea bolului oferit cu respect in cadrul unei ceremonii autentice, de Prezent si de Prezenta noastra. 

Despre Ceremonia Ceaiului: 

Ceremonia Ceaiului este una dintre cele mai vechi practici spirituale din lume. 

De-a lungul timpului fiecare generatie a adaptat-o in functie de conditiile de trai si nevoile Comunitatii, insa in esenta Ceremonia Ceaiului ramane un spatiu sacru unde se cultiva pacea, linistea, calmul si bucuria. 

Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura din lume. Pe langa beneficiile fizice, Ceaiul, are nenumarate beneficii la nivel mental, emotional si spiritual. 

Cum spunea William E. Gladstone: 

“Daca ti-e frig, ceaiul te va incalzi 

Daca ti-e foarte cald, ceaiul te va racori 

Daca esti in depresie, te va inveseli 

Iar daca esti agitat, iti va aduce calm” 

Ceremonia Ceaiului este o practica ajutatoare pentru meditatie fiind utilizata de calugarii budisti pentru pregatirea si calmarea activitatii mentale. 

Ceremonia Ceaiului este o practica zilnica care aduce centrare, claritate, curatenie si pace interioara. E un mod in care se conecteaza cu Natura prin Spiritul Ceaiului si prin care aduce recunostinta Naturii si Mamei Pamant pentru grija fata de ea si de semenii ei. 

Ceremonia Ceaiului se petrece in liniste, iar scopul este conectarea cu noi insine, cu Spiritul Plantei si cu momentul Prezent, in aici si acum. 

Vom “percepe” ceaiul cu mintea meditativa, iar pe cea logica si rationala o vom lasa intr-o pauza de “publicitate”:) 

Despre Yin Yoga: 

Yin Yoga este un stil lent de yoga ce incorporeaza principii ale Medicinei Tradiționale Chineze, cu asane (posturi) care sunt menținute pentru perioade mai lungi de timp, de la 1 minut pana la 5 minute.  

Secventialitatea posturilor fiind menita să stimuleze canalele energetice ale corpului fizic si ale celui subtil. 

Practica Yoga a evoluat dea lungul timpului, dar in esenta, in toate stilurile de Yoga vorbim despre cultivarea atentiei.   

Atitudinea cu care venim poate influenta foarte mult modul în care integram aceasta experienta in viata noastra.  In yoga ne concentram atat pe forma (corpurile și tesuturile noastre), cat si pe energie (respiratia, canalele energetice si starile mintii).  Aceste aspecte ale realitatii sunt intr-o continua interactiune, sunt Yin si Yang ale vietii si, in Yin Yoga, dezvoltam si echilibram aceste complementaritati in cadrul experientei corpului / mintii noastre. Pentru majoritatea dintre noi, incepand cu ceea ce este cel mai tangibil, corpul (Yang), iar pe măsură ce devenim mai putin distrasi si mai sanatosi din punct de vedere fizic, vom fi atrasi de ceea ce este mai ascuns. Acest lucru poate fi numit aspectul Yin al realitatii, care are legatura cu corpul subtil.

#Maruka & #Olesea  

Tickets
Price
Cant.
Total
  • Tea Ceremony & Yin Yoga Event
    RON 159
    RON 159
    0
    RON 0
TotalRON 0

Distribuie evenimentul